Biddinghuizen - 27e editie Lowlands (muziek- en cultuurfestival) bij Walibi Flevo bij Biddinghuizen. Dennis de Waard samen met Patrick de Jong met een grote joint. Editie ALG Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20190817
Volledig scherm
PREMIUM
Biddinghuizen - 27e editie Lowlands (muziek- en cultuurfestival) bij Walibi Flevo bij Biddinghuizen. Dennis de Waard samen met Patrick de Jong met een grote joint. Editie ALG Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © FS20190817 © Foto Freddy Schinkel

Advocaat over Lowlands: ‘Ga nooit klakkeloos akkoord met straf vanwege drugsbezit festival’

Een aanhouding met drugs op zak bij een festival als Lowlands kan verstrekkende gevolgen hebben, waarschuwen advocaten. Want naast een boete, krijgt de festivalganger ook een strafblad. Advocaat Juriaan de Vries, die veelvuldig bezoekers van evenementen bijstaat, is het beter om niet akkoord te gaan met een strafbeschikking. 

 1. 1,1 miljoen Kopen zonder kijken-kijkers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere
  Update

  1,1 miljoen Kopen zonder kij­ken-kij­kers zien hoe Lumanda twijfelt Urk te verruilen voor onprettig huis in Almere

  Het is tijd om te gaan. Dat waren de woorden van Lumanda en Marloes gisteravond in Kopen zonder kijken, zo zagen 1,1 miljoen mensen. Het stel klapte zowat uit hun huis op Urk, maar een woning vinden bleek niet zo makkelijk te zijn. En toen er dan eindelijk een paleisje in Almere gevonden was voor de dames, sloeg de paniek bij Urker Lumanda toe. ,,Ik voel me niet thuis”, constateerde ze.
 2. Wiet en pillen op Lowlands in Biddinghuizen: Genoeg drugs, maar ook geen Sziget-achtige toestanden
  PREMIUM
  video

  Wiet en pillen op Lowlands in Biddinghui­zen: Genoeg drugs, maar ook geen Sziget-achtige toestanden

  Een joint, xtc of ketamine. Van drugs op festival Lowlands in Biddinghuizen kijkt niemand op. Wel verbazen de festivalgangers zich over de grootschalige drugshandel waar vorige week twee Nederlanders voor werden opgepakt tijdens het Hongaarse festival Sziget. Kan dat ook op Lowlands? Op zoek naar wiet en pillen op de festivalcamping. ,,Voordat je het weet lig je schuimbekkend in de greppel.”

Flevoland