Volledig scherm
Joep Houterman van het College van bestuur van Aeres in gesprek met vertegenwoordigers van de Chinese Zhongkai University. Beide scholen gaan samenwerking op het gebied van onderwijs, onderzoek en kennisdeling. © Aeres Hogeschool

Aeres Hogeschool in Dronten gaat samenwerken met Chinese universiteit

Aeres Hogeschool in Dronten gaat samenwerken met de Chinese Zhongkai University. De eerste daad is het gezamenlijk opleiden van controleurs op voedselveiligheid.

Beide scholen willen samen onderwijsprogramma's starten. Naast voedselveiligheid gaat het om internationaal praktijkgericht onderwijs. Aeres en Zhongkai willen studenten en medewerkers uitwisselen en samenwerken in onderzoeken en projecten. In mei komt een delegatie van de school naar Nederland om de samenwerking te bespreken. 

Handelsmissie

De intentieverklaring voor de samenwerking werd gisteren ondertekend. Dit gebeurde tijdens de handelsmissie, die de Nederlandse overheid organiseerde. Aeres is al tien jaar actief in China.

  1. Ontluikende liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal
    PREMIUM

    Ontluiken­de liefde tussen Lelystad en ziekenhuis St Jansdal

    De tijd van flirten is voorbij als de deuren van ziekenhuis St Jansdal Lelystad om elf uur wijd openzwaaien voor de open dag. Een flinke rij nieuwsgierige bezoekers schuifelt binnen om te zien hoe hun oude MC Zuiderzee de St Jansdal-look heeft gekregen. Ruim drieduizend bezoekers namen pakten de gelegenheid voor een kijkje achter de schermen. De ontluikende liefde krijgt duidelijk een kans, al doen de letters boven de ingang nog wat onwennig aan.

Flevoland