Afscheid in stijl voor Dronter burgemeester

videoZaterdagavond kwam er vanwege de keuze met pensioen te gaan een einde aan ruim dertig jaar burgemeesterschap van Aat de Jonge. Veertien jaar geleden werd De Jonge burgemeester van Dronten. De Jonge waardeerde de ruimte die hij in Dronten kreeg en typeert zijn werkgebied als een sterke gemeente met een duidelijk profiel. 

In de Meerpaal werd er via een feestrede met culturele omlijsting afscheid genomen. Harpmuziek van Martine Dubois alsmede gedichten en liederen van Jette van der Meij werden afgewisseld met een film waarin prominenten en burgers hun dank uitspraken richting De Jonge. 

Een volgend hoogtepunt was het aanbieden van de Gouden Kiekendief door commisaris van de Koning Leen Verbeek. Een geschenk als Ereteken van Verdienste voor de provincie Flevoland. 

Indrukwekkende speech

In de feestrede van Diederik Greive maakte De Jonge op de ligfiets een denkbeeldige tour door zijn gemeente, inclusief mee- en tegenwind. Tot slot kreeg het afscheid een persoonlijk tintje door de inbreng van het eigen gezin, waarna De Jonge in een indrukwekkende eindspeech afscheid nam. Daarin bleef hij actueel door het belang van behoud Polikliniek Dronten te benadrukken. 

Het piratenkoor verzorgde de slotact, waarna burgers uit de gemeente Dronten de kans kregen afscheid te nemen van hun burgervader. In een feestelijke setting namen diverse inwoners uit Dronten, Biddinghuizen en Swifterbant de moeite De Jonge de hand te schudden en persoonlijke woorden te spreken. 

De avond werd besloten met een optreden van Do. 

Volledig scherm
De burgemeester neemt afscheid. © Peter Dekkers

Flevoland