De Biddingweg bij Swifterbant wordt intensief gebruikt door landbouwverkeer, zeker in het poot- en oogstseizoen. De gemeente Dronten wil de weg opnieuw inrichten, maar aanwonenden en ondernemers vrezen dat zwaar verkeer elkaar dan niet meer kan passeren.
Volledig scherm
PREMIUM
De Biddingweg bij Swifterbant wordt intensief gebruikt door landbouwverkeer, zeker in het poot- en oogstseizoen. De gemeente Dronten wil de weg opnieuw inrichten, maar aanwonenden en ondernemers vrezen dat zwaar verkeer elkaar dan niet meer kan passeren. © Foto Freddy Schinkel

Akkerbouwers Swifterbant vrezen smallere weg door dorpsuitbreiding: ‘Ongelukken en rare fratsen’

Ondernemers en aanwonenden van de Biddingweg in Swifterbant maken zich zorgen om de geplande herinrichting van de weg. Die gaat op de schop vanwege de nieuwe woonwijk Swifterbant-Zuid, maar akkerbouwers vrezen dat landbouwvoertuigen elkaar dan niet meer kunnen passeren. ,,Het is geen dorpsweggetje, maar een hele actieve weg’’, zegt Simone ten Cate.

 1. Akkerbouwer weigert windmolen te saneren ten gunste van grotere van SwifterwinT
  PREMIUM

  Akkerbou­wer weigert windmolen te saneren ten gunste van grotere van Swifter­winT

  Even leek de weg vrij voor SwifterwinT om ook op het terrein van een akkerbouwer in Swifterbant een aanvang te maken met de bouw van een windmolen op diens terrein aan de Visvijverweg. Na een verloren kort geding eind vorig jaar ging hij alsnog naar de notaris om de vereiste rechten te verlenen, zoals was overeengekomen. Maar nu weigert hij binnen een half jaar zijn bestaande windmolen te saneren, zoals was afgesproken. Tijd voor een nieuw kort geding in Lelystad.
 1. Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle
  Play

  Aantal peperdure huizen flink gestegen in Zwolle

 2. Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis
  Play

  Rapper DMX (50) overleden na mogelijke overdosis

Flevoland