Volledig scherm
Foto ter illustratie.

Asielzoekers in Dronten zien het vaakst het leven niet meer zitten

Een opmerkelijk groot aantal asielzoekers van het azc in Dronten probeerde zichzelf, in de tweede helft van 2016, wat aan te doen. Het gaat om 37 mensen. 

Dat blijkt uit het cijfers die het COA bekend heeft gemaakt. Het aantal van 37 'zelfdestructieve acties' is veel groter dan in andere opvangcentra voor asielzoekers. Het gaat bijvoorbeeld om pogingen tot zelfmoord, hongerstaking of zelfverminking.

In deze regio staan Zutphen (9) en Schalkhaar (8) op grote afstand op plek twee en drie. Ook op het gebied van 'fysieke agressie' spande Dronten de kroon, met 34 incidenten. In Schalkhaar - waar veel asielzoekers speciale begeleiding krijgen van psychologen - was dat 22. 

Het COA noteerde in de tweede helft van vorig jaar 47 keer op dat iemand dreigde zichzelf van het leven te beroven. Ook dat is fors meer dan in andere centra in deze regio. 

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.
  2. Gedeputeerde Hofstra: ‘Strengere stikstofregels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

    Gedeputeer­de Hofstra: ‘Strengere stikstofre­gels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

    Het handhaven van de strengere stikstofregels in Flevoland is in het belang van de hele provincie. Dat stelt gedeputeerde Harold Hofstra, die in tegenstelling tot zijn collega’s in onder meer Overijssel en Gelderland de net afgesproken strengere maatregelen niet introk. ,,Dan zouden we alles op slot zetten, we wilden met deze maatregelen juist de vergunningverlening weer vlot trekken, Flevoland-breed. Zonder die beleidsregels staat alles stil, dat vonden wij onverantwoord en wij hebben een algemeen belang om dat weer op gang te trekken.’’

Flevoland