Na een frontale botsing belandde de auto in de showtuin van Peter Rasing aan De Linge in Dronten.
Volledig scherm
Na een frontale botsing belandde de auto in de showtuin van Peter Rasing aan De Linge in Dronten. © eigen foto

Auto vliegt na frontale botsing meters door de lucht Dronter showtuin in

Bij een botsing op industrieterrein Poort van Dronten is vanmorgen een auto beland in de showtuin van Rasing Sierbestrating. De auto vloog enkele meters door de lucht en schoot  over een hek. Dat gebeurde nadat de auto frontaal op een andere auto was gereden.

Volgens de politie zag de ene bestuurder de ander waarschijnlijk over het hoofd. Eén van hen is nagekeken door het ambulancepersoneel, maar was wonder boven wonder niet gewond. 

Peter Rasing van het sierbestratingsbedrijf is de schrik amper te boven. Hij zag het ongeluk gebeuren. ,,De auto vloog een meter of vier, vijf door de lucht en schoot over ons hek de siertuin in. Het was een lancering. Gelukkig is er niemand gewond geraakt. Voor hetzelfde geld lopen er klanten door de tuin. Of sta je er zelf.” Rasing  kan nog niet zeggen wat voor hem de schade is. ,,De showtuin is vernield en het metselwerk is beschadigd.'' 

Fietsende schoolkinderen

De Drontenaar is niet verbaasd over het ongeluk, hij waarschuwde een jaar geleden de gemeente al over de verkeersonveilige situatie bij zijn bedrijf aan De Linge. Op het nieuwe industrieterrein Poort van Dronten wordt volgens Rasing veel te hard gereden. Vooral de kruising is een gevaarlijk punt. ,,Er zijn geen borden die automobilisten wijzen op de kruising. Bovendien wordt er te hard gereden en is er veel sluipverkeer richting Lelystad en Ketelbrug. Ook fietsen normaal gesproken honderden kinderen vanuit Swifterbant naar school in Dronten. Die zijn gelukkig deze week vrij. Je moet er toch niet aan denken wat er had kunnen gebeuren'', aldus Rasing.
 

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Flevoland