Volledig scherm
© Thinkstock

Bernd Rosing stopt als raadslid in Dronten

DRONTEN - VVD-fractievoorzitter Bernd Rosing neemt na ruim 14 jaar afscheid van de Dronter politiek. Gezondheidsproblemen houden hem aan de kant. Rosing zwaait af in de raadsvergadering van januari.

Eigenlijk had hij bij de verkiezingen van maart 2018 willen stoppen, zegt hij. Dat het eerder wordt is ‘jammer’. „Maar het is niet anders.” Het is nog niet bekend wie hem opvolgt. Burgerraadslid Remco de Maaijer komt als eerste in aanmerking. Als de fractie weer compleet is, wordt een nieuwe fractievoorzitter benoemd. Tot die tijd vervangt Irene Korting Rosing als voorzitter.

Hoogte- en dieptepunten
Gevraagd naar hoogte- en dieptepunten in zijn lange politieke loopbaan noemt hij onder meer de bouw van de nieuwe Meerpaal, met alle ‘politieke gedoe’ die daarmee gepaard ging (het college struikelde erover), de bouw en plannen voor de ‘mini-Meerpaaltjes’ in Biddinghuizen en Swifterbant en de ontwikkeling van deze dorpen. „Biddinghuizen heeft zich dankzij Dorpsbelangen ontplooid tot een prachtig dorp, Swifterbant blijft nu wat achter.” Slechts één periode zat hij in de oppositie met de VVD. „Een ontzettend leuke tijd.”

Flevoland