Bestuurder slaat op de vlucht na veroorzaken ernstig ongeval op N307 tussen Dronten en Kampen

VideoEen automobilist is zaterdagavond laat op de vlucht geslagen na het veroorzaken van een ernstig ongeval op de N307 Hanzeweg tussen Dronten en Kampen. Twee voertuigen kwamen na een botsing in de sloot naast de parallelweg terecht. 

Twee personen raakten gewond. 

Kop-staart botsing

Ongeveer halverwege Dronten en Kampen kwam het tot een kop-staart botsing tussen de twee voertuigen. Beide auto's kwamen uit de richting van Dronten en reden in de richting van Kampen. Tussen de kruising met de Hondweg en de kruising met de Oudebosweg botste de bestuurder van een BMW met volle snelheid achterop een zwarte Audi. Beide voertuigen kwamen in de sloot terecht. 

Politiehelikopter

De bestuurder van de BMW sloeg na het ongeval op de vlucht. Er werd nog een politiehelikopter ingezet om vanuit de lucht de omgeving af te zoeken. Naast de brandweer van Dronten werden ook de duikteams van Lelystad en Zwolle gealarmeerd omdat beide voertuigen gedeeltelijk in het water lagen. Volgens de politie ter plaatse leverde de zoektocht geen verdachte op. 

Weg afgesloten

Twee inzittenden, deze personen zouden uit de Audi komen, raakten gewond. Beide slachtoffers werden met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.  De N307 tussen Dronten en Kampen is een groot deel van de nacht afgesloten geweest voor het verkeer. Het verkeer werd lokaal omgeleid.

Getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren of weten wie de bestuurder was kunnen de politie bellen via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Volledig scherm
Na de botsing op de N307 kwamen de auto's in de sloot terecht. © Stefan Verkerk

Flevoland