Volledig scherm
Archieffoto: Eind juni raakten ook al twee mannen opgesloten in hun eigen geldwagen. Toen moest de wagen gekoeld worden in verband met de hitte. © Sam van der Wal

Beveiligers anderhalf uur opgesloten in eigen geldwagen

Twee beveiligers van geldtransportbedrijf SecurCash hebben vanochtend ruim anderhalf uur vastgezeten in hun eigen gepantserde busje in Dronten. Het is de derde keer in korte tijd dat personeel van dit bedrijf dit overkomt.

Rond 11.00 uur kwam bij de brandweer de melding binnen dat de twee medewerkers niet meer uit de transportwagen konden komen. De één zat vast in de cabine, de ander in de zogeheten sluis. Er was vermoedelijk sprake van een technische storing. Voor de zekerheid werd ook een ambulance ingezet.

De geldwagen stond op winkelcentrum De Wardhof. Eenmaal ter plaatse besloten brandweerlieden dat het verstandiger was de wagen naar de kazerne te laten rijden, om daar in alle rust verder te zoeken naar een oplossing.

Reservesleutel

Ondertussen werd het betreffende transportbedrijf op de hoogte gesteld van de situatie. Een derde medewerker kwam vervolgens naar de kazerne om met een reservesleutel zijn collega's te bevrijden.

Gat voor water

Al met al zaten de twee pechvogels dik anderhalf uur opgesloten. De brandweer wist in de tussentijd een gat in de wagen te maken, om zo flesjes water aan te kunnen reiken.

,,Een bijzondere klus'', erkent een woordvoerster van de brandweer Flevoland. ,,Gelukkig kon de wagen met een reservesleutel worden geopend, anders hadden we met hydrologisch gereedschap de bus moeten openbreken.''

Oorzaak geheim

Toch blijkt de situatie niet uniek. In tegendeel. Eind juni ging het mis in Montfoort en anderhalve week later in het Gelderse Zetten. SecurCash liet toen al weten dat vanwege veiligheidsredenen niet gezegd kan worden wat er misgaat in de auto als de deur niet opengaat. ,,Daarop kunt u van ons geen antwoord verwachten’’, stelde een woordvoerder.

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Flevoland