Beveiligers bij gloednieuwe kunst Biddinghuizen uit angst voor diepe val bezoekers

videoDe provincie Flevoland heeft het afgelopen weekend beveiliging ingezet bij het nog maar net geopende kunstwerk Riff bij Biddinghuizen. Daarmee moest worden voorkomen dat bezoekers op de rand van het zeven meter hoge werk gingen lopen. Dat lukte overigens niet. ‘Levensgevaarlijk’.

Kunstwerk Riff is zaterdag voor publiek geopend. Het is als het ware een grote hap grond, die op poten in het polderlandschap bij Biddinghuizen is gezet. Publiek kan het kunstwerk via een trap bestijgen en boven vanuit een kleine bak de omgeving bewonderen.

In de praktijk blijkt het kinderlijk eenvoudig vanuit die bak bovenop het kunstwerk te komen. Het hoogteverschil is nog geen meter. Eenmaal daar boven is er geen enkele bescherming meer langs de randen.

  1. Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg
    PREMIUM

    Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg

    De lobby voor de Lelylijn, een spoor van Lelystad naar Groningen, krijgt op maandag 2 december een vervolg met een groots opgezet congres in Drachten. Zo’n vijftig bestuurders van gemeenten en provincies in Noord-Nederland en rond 500 andere belangstellenden worden er verwacht. Het congres is vooral bedoeld om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en een gezamenlijk standpunt te formuleren, zegt wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder.

Flevoland