Volledig scherm
Zo'n zestig verlichte tractoren tuften door de straten van Biddinghuizen. © Foto Freddy Schinkel

Biddinghuizen loopt uit voor lichtjestour

Het begon in 2016 met een tiental versierde tractoren dat door Dronten tufte. Inmiddels rijden er tientallen tractoren mee in de lichtjestour. Niet alleen in Dronten, maar ook in Biddinghuizen en Swifterbant.  

Biddinghuizen was zaterdagavond weer als eerste aan de beurt. Zo’n zestig tractoren waren aangemeld. Nooit waren het er meer, zei Teun van Beek van Stichting De IJsvogel, een van de organisatoren. ,,Swifterbant (waar de lichtjestour op 14 december plaatsvindt) zit al vol. Dronten (21 december) bijna.’’ 

Aanpassingen routes

Als er volgend jaar meer tractoren bijkomen dan kan dat tot aanpassen van de routes leiden, aldus Van Beek. ,,Er moet genoeg ruimte zijn voor de tractoren op verzamelplek natuurlijk.’’ De evenementenstichtingen van de drie dorpen hebben de handen ineen hebben geslagen voor de organisatie van deze populaire, jonge traditie - opgezet om wat licht te verspreiden in deze donkere dagen.  

Volledig scherm
Wie de lichtjestour gemist heeft, kan nog in de herkansing © eigen foto
  1. Politie zet geruchtmakende zaken uit Deventer, Dronten en Zwolle op coldcasekalender
    Update

    Politie zet geruchtma­ken­de zaken uit Deventer, Dronten en Zwolle op coldcaseka­len­der

    De politie heeft geruchtmakende zaken uit Dronten, Deventer en Zwolle op de zogenaamde coldcasekalender gezet. Dat is een kalender met 52 oude, onopgeloste zaken. Het gaat daarbij om de vermoorde Muharem Hebib uit Deventer (1999) en Judit Nyari uit Dronten (1993) en de vermiste Habib M’Hedhbi (2000) uit Zwolle, van wie de politie eveneens vermoed dat hij gewelddadig om het leven is gebracht.

Flevoland