Volledig scherm
Verkeer moet in juni omrijden vanwege groot onderhoud aan de Biddingringweg langs Dronten © Provincie Flevoland

Biddingringweg bij Dronten in juni dicht

Verkeer vanuit Kampen in richting Dronten wacht opnieuw een periode van ruim drie weken omrijden. Nadat de afgelopen weken de Hanzeweg (N307) dicht was voor onderhoud is nu de Biddingringweg (N305) langs Dronten aan de beurt. Vanaf maandag 3 juni is de weg afgesloten voor verkeer.

De afsluiting geldt voor het wegvak tussen de Hanzeweg en de Elburgerweg (N309) en gaat duren tot en met vrijdag 28 juni. De ovatonde met de Hanzeweg en de kruising met de Elburgerweg blijven open, de kruising met de Haringweg en de rotonde met De Wissel, richting het centrum van Dronten, zijn gesloten.

Fietspad

Het fietspad langs de Biddingringweg blijft open. Op de rotondes en kruisingen kunnen (brom)fietsers niet oversteken. Omleidingsborden geven de alternatieve route aan van en naar de bebouwde kom van Dronten.

Glasbollen

Tijdens de renovatie wordt de Biddingringweg opnieuw ingericht om de veiligheid te vergroten, stelt de provincie Flevoland. Zo krijgt de weg glasbollen en ribbelstroken aan de zijkant en wordt de landbouwpasseerstrook verwijderd. De fietsoversteek bij de Elburgerweg wordt verbreed en verlegd, zodat die beter aansluit op het fietspad richting de Fazantendreef. Gemeente Dronten maakt van de afsluiting gebruik om De Wissel zelf aan te pakken.

De omleidingsroute loopt via de Elburgerweg, Dontermeerdijk en Hanzeweg. Verkeer uit de richting Biddinghuizen en Swifterbant en gebruik maken van de Swifterweg en Biddingweg.

Flevoland