Volledig scherm
De Aeres Hogeschool, blij met de opbrengst voor BIG Challenge. © Eigen foto

Bijna vijftien mille voor BIG Challenge

DRONTEN - De goede doelenweek van de Aeres Hogeschool in Dronten heeft 14.800 euro opgebracht voor BIG Challenge, Farmers against cancer.

In de tien jaar dat de actieweek wordt gehouden is nog nooit zo'n bedrag bij elkaar gebracht.

Aline Jochemsen, een van de kernleden van de Goede Doelen Week-commissie is trots op wat ze met haar medestudenten voor elkaar heeft gekregen: "We wilden iets nieuws doen en een goed doel kiezen dat bij onze doelgroep, agrarische studenten, past. De link naar BIG Challenge was snel gelegd, deze organisatie staat voor de agrarische sector en steunt onderzoek naar kanker zodat er over een aantal jaren niemand meer dood gaat aan deze ziekte."

Voor de actieweek bedachten de zes studentes elke dag een themadier met tijdens de lunchpauze een themabroodje en een feestavond. De actieweek werd afgetrapt met een bikebattle tussen de docenten Atze Oenema en Jan Harm Borger. Verder werd er een veiling en een boerenspelavond georganiseerd.

BIG Challenge is heel blij met de donatie en supertrots op het werk dat de studenten verzet hebben. Onder BIG Challenge; Farmers against cancer nemen jaarlijks veehouders, dierenartsen, banken en andere betrokkenen uit de agrarische sector deel aan Alpe d'HuZes om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor de strijdt tegen kanker.

Flevoland