Volledig scherm
De A6 is dicht vanwege een ongeluk met meerdere voertuigen. © GinoPress B.V.

Boeteregen op snelweg A6 voor stiekeme filmers en wegpiraten na ongeluk en lange file

UpdateSnelweg A6 is na een urenlange file weer vrij. Door een ongeluk eerder vanmiddag stond het helemaal vast op de snelweg richting Emmeloord. Sommige automobilisten waren de file wel zat en kozen zelf voor een snellere route, de middenberm of over de vluchtstrook. Zij kunnen volgens de politie een bekeuring verwachten. 

‘Levensgevaarlijke praktijken’

Door de lange file werd het verkeer door de politie weggeleid. Dit ging niet voor iedereen even snel en sommige weggebruikers kozen zelf voor een short-cut door de middenberm over te steken naar de andere weghelft. Ook reden een aantal automobilisten over de vluchtstrook om eerder op hun bestemming te komen. 

Boetes

Een aantal bestuurders kunnen binnenkort een bekeuring op de deurmat verwachten. Tijdens het rijden hebben ze het ongeval gefilmd en dat mag niet, zo meldt de politie enigszins geïrriteerd op Facebook. ‘Terwijl wij bezig waren met de afhandeling van dit ongeval, vonden meerdere bestuurders het nodig om het ongeval te filmen en om over de vluchtstrook te rijden. Deze bestuurders krijgen een proces-verbaal thuis gestuurd van ons.’

Twee gewonden

De file ontstond door een ongeluk, eerder vanmiddag in de richting van Emmeloord, vermoedelijk nadat de Ketelbrug open was geweest. Een bestelbus en vier personenauto’s kwamen met elkaar in botsing. Eén van de auto’s sloeg over de kop en kwam aan de andere kant van de vangrail in de middenberm terecht. De politie, brandweer, Rijkswaterstaat en meerdere ambulances kwamen ter plaatse.

Bij de aanrijding raakten twee personen gewond. Zij zijn per ambulances naar het ziekenhuis gebracht. De politie deed onderzoek naar de precieze toedracht van het ongeluk.

Flevoland