Volledig scherm
Van de dakkapel is niets meer over. © GinoPress

Brand verwoest zolder van woning in Dronten

Een forse brand heeft vanmorgen de zolder van een rijtjeswoning aan De Killick in Dronten volledig verwoest. Bij de brand vielen geen gewonden. 

Het vuur brak even voor 07:45 uur uit. De vlammen sloegen bij aankomst van de hulpdiensten al uit de dakkapel op de woning. De brandweer bestreed het vuur met ploegen uit Dronten en Biddinghuizen. Zij kregen hierbij assistentie van de hoogwerker uit Lelystad. De brand was snel onder controle en bleef het beperkt tot één woning. Hoe de brand kon ontstaan, is nog onduidelijk. 

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland