Volledig scherm
PREMIUM
Aat de Jonge heeft zijn ontslag ingediend bij Koning Willem-Alexander. © Freddy Schinkel

Burgemeester Aat de Jonge van Dronten stopt ermee

UpdateBurgemeester Aat de Jonge (65) van Dronten stopt per 1 november. Dat heeft hij vandaag laten weten tijdens een besloten bijeenkomst met gemeenteraadsleden.

„Ik kan terug zien op ruim 30 jaar burgemeesterschap in vijf verschillende gemeenten. Daarmee kwam een jongensdroom uit. De laatste 14 jaar heb ik met buitengewoon plezier gewerkt in Dronten. Samen met heel veel inwoners, organisaties, ondernemers, gemeenteraad, wethouders en medewerkers heeft Dronten zich ontwikkeld tot een sterke gemeente met een duidelijk profiel. Ik ben iedereen veel dank verschuldigd voor de kansen, die mij zijn geboden," zegt De Jonge op de website van de gemeente Dronten. 

Geen verrassing

Volgens fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks is het vertrek van De Jonge geen verrassing: „Bij zijn benoeming heeft de burgemeester al laten weten dat hij deze ambtstermijn niet af wilde maken. Het nieuwe college is nu bekend, wat dat betreft is het een logisch moment om nu te stoppen." Dat de mededeling vandaag zou komen, wisten de gemeenteraadsleden niet.

Flevoland