Volledig scherm
Een markeringspaal aan de Alikruikweg bij Biddinghuizen. © Foto Freddy Schinkel

Burgemeester Dronten bemiddelt in conflict over crashpalen WOII

Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten gaat in gesprek met amateur historici en de Stichting 4 Mei Herdenking over de veelbesproken crashpalen. ,,Ik heb er eigenlijk geen positie in, maar als de raad het aan mij vraagt dan doe ik het graag.’’

Meerdere amateur historici willen dat de stichting de crashpalen, die de plek markeren waar in de Tweede Wereldoorlog een vliegtuig neerkwam, corrigeert. Er zouden te veel fouten in de teksten op de bordjes staan. Maar de stichting weigert mee te werken. Al liet voorzitter Dirk Drogt vorige week tegen deze krant weten open te staan voor een gesprek met de burgemeester.

Dat lijkt er nu te komen. Paul Vermast (GroenLinks) vroeg donderdag in de raad of de burgemeester wil bemiddelen. Gebben ‘weet dat het speelt in de samenleving’ en zei ja.  

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Flevoland