Volledig scherm
Een markeringspaal aan de Alikruikweg bij Biddinghuizen. © Foto Freddy Schinkel

Burgemeester Dronten bemiddelt in conflict over crashpalen WOII

Burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten gaat in gesprek met amateur historici en de Stichting 4 Mei Herdenking over de veelbesproken crashpalen. ,,Ik heb er eigenlijk geen positie in, maar als de raad het aan mij vraagt dan doe ik het graag.’’

Meerdere amateur historici willen dat de stichting de crashpalen, die de plek markeren waar in de Tweede Wereldoorlog een vliegtuig neerkwam, corrigeert. Er zouden te veel fouten in de teksten op de bordjes staan. Maar de stichting weigert mee te werken. Al liet voorzitter Dirk Drogt vorige week tegen deze krant weten open te staan voor een gesprek met de burgemeester.

Dat lijkt er nu te komen. Paul Vermast (GroenLinks) vroeg donderdag in de raad of de burgemeester wil bemiddelen. Gebben ‘weet dat het speelt in de samenleving’ en zei ja.  

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.

Flevoland