CDA-raadslid Brenda Berghorst uit Dronten biedt illegaal onderdak aan arbeidsmigranten, terwijl ze daar zelf vanuit de gemeenteraad pas regels voor heeft vastgesteld.
Volledig scherm
PREMIUM
CDA-raadslid Brenda Berghorst uit Dronten biedt illegaal onderdak aan arbeidsmigranten, terwijl ze daar zelf vanuit de gemeenteraad pas regels voor heeft vastgesteld. © Freddy Schinkel / CDA Dronten

CDA-raadslid uit Dronten verzweeg nevenfunctie uitzendbureau in kwestie illegale huisvesting arbeidsmigranten

CDA-raadslid Brenda Berghorst (39) uit Dronten verzweeg voor de gemeenteraad en haar partij dat ze eigenaresse is van een uitzendbureau voor arbeidsmigranten. Pas toen ze vorige week in opspraak raakte vanwege de illegale huisvesting van arbeiders in haar schuur, maakte ze melding van de nevenfunctie. 

 1. CDA-raadslid uit Dronten in opspraak om illegale huisvesting arbeiders in schuur: ‘Ze heeft echt boter op haar hoofd’<br>
  Play
  PREMIUM
  update & video

  CDA-raads­lid uit Dronten in opspraak om illegale huisves­ting arbeiders in schuur: ‘Ze heeft echt boter op haar hoofd’

  Arbeidsmigranten in gammele caravans in een schuur én zonder vergunning. CDA-raadslid Brenda Berghorst (39) is in opspraak geraakt vanwege illegale huisvesting van arbeiders. De gemeente Dronten heeft haar gesommeerd om er een einde aan te maken. Pijnlijk, omdat haar partij juist strijdt voor betere huisvesting van arbeidsmigranten. 

Flevoland