Volledig scherm
© ANP

Celstraf voor man uit Dronten die zoon belaagde

Een 54-jarige man uit Dronten is woensdag veroordeeld tot 7 maanden cel waarvan 2 maanden voorwaardelijk voor vier mishandelingen, drie bedreigingen en een vernieling. De man ging over de schreef toen hij de woning van zijn zoon wilde binnendringen.

De 54-jarige A.A. sloeg op 3 januari de zijruit van de woning van zijn zoon in Dronten in. ,,Kom naar buiten, ik maak je af, vuil jodenkind’', zou hij geschreeuwd hebben. De zoon bracht zijn kinderen en vrouw boven in veiligheid terwijl een buurman A. poogde te kalmeren. Hij moest dat bekopen met een klap met een fietsketting waarna hij zich bovenop A. wierp tot de politie arriveerde. 

Slachtoffers

Vorig jaar waren een chauffeur bij een moskee in Dronten en een man in een shoarmazaak slachtoffer van de agressie van A. In verhoren gaf de 54-jarige man aan dathet elf maanden per jaar goed gaat met hem. Die ene maand dat het slecht gaat, loopt hij rond met ‘kwade gedachten’, zoals hij het verwoordde.

Onderdeel van de voorwaardelijke straf is dat hij zich in een kliniek laat behandelen voor zijn psychische problemen, zo bepaalde de rechtbank in Lelystad. Ook wordt het de man de komende drie jaar verboden contact op te nemen met de slachtoffers. De celstraf is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Flevoland