Links een eerdere editie van Opwekking, rechts de band InSalvation.
Volledig scherm
PREMIUM
Links een eerdere editie van Opwekking, rechts de band InSalvation. © ANP / Jonathan Boersma

Commotie over ‘homo-onvriendelijke’ band op Opwekking: ‘Zwak dat organisatie zich op de vlakte houdt’

Met pollHet aanwijzen van de band InSalvation als afsluiter van Opwekking, de jaarlijkse Pinksterconferentie in Biddinghuizen, zorgt voor commotie. De band zegde vorig jaar een concert af omdat de dominee die het gebed zou uitspreken, homoseksueel is. John Lapré, trouw Opwekking-bezoeker en zelf homoseksueel, vindt de houding van de organisatie ‘zwak’.

48 reacties

 • Edwin Maarleveld

  7 dagen geleden
  Verander de gebeurtenissen even in 'band weigert op te treden omdat dominee zwart is'. En laat dan iemand met Afrikaanse achtergrond zeggen 'zwak van de organisatie dat ze de band laten optreden'. Hoe is je reactie dan?
 • Johannes van Dijk

  2 weken geleden
  Zo,n opwekkingsband is sowieso kansloos. Grote God onterende muziek, met een vroom sausje. Dat is de manier van satan, om massa,s mensen op het verkeerde been te zetten. Je kan pas van opwekking spreken, als je eerst verloren bent gegaan onder Gods recht. Linksom of rechtsom, de satan verslaat er zijn duizenden. Zoek de oprechte bekering. Vraag naar de oude paden. Dat is de enige weg, in en door Hem.
 • sander seinen

  2 weken geleden
  Het is idd niet erg Christelijk om mensen te kwetsen beledigen en of buiten te sluiten. Maar wat ook zeker niet Christelijk is is om op deze manier mensen op te stoken tegen Opwekking en olie op het vuur te gooien!! Als je als Homo op je teentjes getrapt bent door een opmerking van iemand hoeft toch niet gelijk die hele Band die duizenden mensen mooi vinden. Weg te blijven? Belachelijk!! Als het je niet bevalt moet je wegblijven. En niet Christenen en Opwekking in een kwaad daglicht zetten!!
 • Johannes van Dijk

  2 weken geleden
  Klaas Berg, verdiep je eens een weinig in het oude Testament. Daar lees je dat God heilig is, en de zonde haat! Sodom en Gomorra werden niet verwoest, door een verkeerde kleur van dakpannen! Maar omdat daar openlijk homofilie bedreven werd. Lees en huiver! Daarom is het een wonder, dat Nederland, na een Gay parade, en Lhbti beweging, nog op de kaart staat! Besef je dat??
 • Klaas Berg

  2 weken geleden
  Mensen die dit standpunt verdedigen dat er vrijheid is van meningsuiting gaan God uit de weg Want deze zegt hebt uw naaste lief Iedereen is gelijk voor de almachtige Aan hem is het om te oordelen God is liefde dus hebt elkaar lief Dus momo lesbos hetero’s Dat zijn wereldse vakjes Dat is niet Gods taal