Volledig scherm
© Thinkstock

Dierenbeulen uit Biddinghuizen veroordeeld voor verwaarlozen dieren

BIDDINGHUIZEN – De 43-jarige Simito F. en de 41-jarige Barbara van de P. uit Biddinghuizen zijn maandag door de politierechter in Utrecht veroordeeld tot 80 uur werkstraf en 2 weken voorwaardelijke gevangenisstraf. Het stel had rond hun woning in Biddinghuizen hun dieren zo ernstig verwaarloosd dat deze eraan zijn gestorven.

Na verschillende meldingen uit de buurt vond de inspectie ruim twee jaar geleden verwaarloosde dieren waaronder St Bernard honden, paarden en pony’s. Twee paarden en een konijn waren al dood.

F. was alleen op de zitting verschenen. Hun advocate Tinie Erven vertelde dat de vrouwelijke verdachte te veel verdriet had om wat er was gebeurd. F. gaf toe dat hij de dieren had verwaarloosd. Hij vertelde dat hij geen geld had. ,,We hadden niet eens geld om eten voor ons gezin te kopen’’, voegde hij eraan toe. Hij vond het verschrikkelijk wat er met de dieren was gebeurd.

F. vertelde desgevraagd dat ze op dit moment weer twee honden bezitten. Maar er zijn geen meldingen meer geweest dat deze dieren zijn verwaarloosd. F. vertelde dat zijn partner bang is om alleen te zijn in hun woning,

De officier wees er ook op het stel op het terrein in Biddinghuizen een paard en een pony had begraven. Ook dat is een overtreding, vertelde zij. F. hield vol dat hij niet wist dat kadavers door een officieel bedrijf moeten worden afgevoerd. Maar dat geloofde de officier niet omdat F. eerder dieren had laten afvoeren. F. voegde eraan toe dat er geen grote restschuld van hun hypotheek niet snel meer dieren zullen aanschaffen. De officier vond vanwege deze problemen een geldboete niet verstandig,

Advocate Erven wees erop dat het stel dierenliefhebbers zijn met een blanco strafblad. Zij benadrukte dat de verdachten erg geleden hebben onder alle publiciteit. Zij vond de werkstraf veel overdreven. Het aandeel van de vrouwelijke verdachte was gering, betoogde de advocate. Maar de rechter nam de eis helemaal over.

Flevoland