Windmolens in de Flevopolder.
Volledig scherm
PREMIUM
Windmolens in de Flevopolder. © Foto Freddy Schinkel

Dit grote Amerikaanse bedrijf krijgt energie uit 13 windmolens bij Dronten

De komende jaren gaat de meeste energie van het nieuw te bouwen Windpark Hanze vlakbij Dronten naar het Amerikaanse agrarische handelsconcern Cargill. Energiemaatschappij Vattenfall heeft met de Amerikanen afgesproken dat het bedrijf energie uit dertien windmolens ontvangt en in Nederland gaat verbruiken.

 1. Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)
  PREMIUM
  27

  Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)

  Het stoffen mondkapje moet, als het aan het OMT ligt, in de ban. Ook de gekochte blauwe harmonicamaskertjes die je per 50 in de winkel kocht, zijn straks wellicht niet meer voldoende. Vrijdag wordt duidelijk of het kabinet het advies overneemt en mondkapje type 2 de standaard moet worden. Mocht jij voor de troepen uit willen lopen: waar kun je deze mondkapjes bemachtigen?
 2. ‘Omgaan met verleidingen’: Helder Uit houdt quiz voor ouders

  ‘Omgaan met verleidin­gen’: Helder Uit houdt quiz voor ouders

  De werkgroep Helder Uit, bestaande uit De Meerpaal, GGD Flevoland, Tactus en de gemeente Dronten, houdt op 26 januari een online quiz voor ouders met pubers thuis. ,,We hebben gezocht naar een gezellige en ludieke manier die voor ouders ook echt informatief is”, aldus Aylin van Duinen van De Meerpaal. ,,Want hoe ga je om als je kind in aanraking komt met drugs of alcohol? En hoe ga je het gesprek aan als er dergelijke verleidingen op de loer liggen?”

Flevoland