Volledig scherm
Iris Wijngaarde en Imke Renee Slump (r) © Documentaire

Documentaire van Imke (22) uit Bant komt als beste uit de bus

Imke Renee Slump (22) uit Bant heeft afgelopen weekeinde samen met de Nijmeegse Iris Wijngaarde de negentiende editie van het Campusdoc Filmfestival gewonnen. 

Hun documentaire ALFA, waarin de vierdejaarsstudenten de jonge jager Koen van Weelden (24) volgen en de jachtwereld door zijn ogen zien, viel in de smaak bij de vijfkoppige jury onder leiding van Ad van Liempt. ‘De jonge jager blijkt geen fanatieke veelschieter, maar een heel serieuze, gemotiveerde en ook emotionele man, die zelf ook de slacht van zijn prooi ter hand neemt. De kijker wordt gewaarschuwd voor schokkende beelden, maar wordt uiteindelijk het meest geraakt door de passie waarmee de jager te werk gaat. Uiteindelijk werden zelfs de vegetariërs onder de juryleden diep geroerd door het resultaat', zo luidde het ronkende juryrapport. 

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland