Volledig scherm
Ter illustratie.

Drankrijder uit Biddinghuizen moet rijbewijs inleveren

Het rijbewijs van een 38-jarige man uit Biddinghuizen is dinsdagavond afgepakt. De man stapte in een dronken toestand achter het stuur.

Agenten zagen de man in zijn woonplaats parkeren op de Cultuursingel. De politie vond meerdere blikken bier in de auto. Ook werd een alcohollucht bij de bestuurder geroken. Daarnaast praatte de man met een dubbele tong en kon hij niet meer goed op zijn benen staan.

De bestuurder verklaarde aan de agenten dat hij niet had gereden, en dat terwijl hij volgens de agenten toch echt de enige inzittende van het voertuig was. De man werd meegenomen naar het bureau voor een alcoholtest. De uitkomst was 1450 ugl, bijna zessenhalve keer zoveel als toegestaan.

De 38-jarige Biddinghuizenaar kon gelijk zijn rijbewijs inleveren en moet zich op een later moment voor de rechter verantwoorden.

 1. Goed gesprek moet lucht klaren in winkelcentrum Dronten
  PREMIUM

  Goed gesprek moet lucht klaren in winkelcen­trum Dronten

  Een goed gesprek, volgende week, moet de lucht klaren tussen de Stichting DOES en het gemeentebestuur van Dronten. De verhoudingen zijn onder druk komen te staan door de commotie over het besluit van DOES om de bijdrage aan de viering van Koningsdag en de intocht van Sinterklaas te schrappen. In een open brief betichten stichtingsbestuur en winkeliersvereniging Suydersee de gemeente er van te hebben bijgedragen aan een beeldvorming die ‘pertinent onjuist en onnodig beschadigend’ is.
 2. Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?
  PREMIUM
  Oproep

  Dilemma voor zwangere in Lelystad: thuis bevallen of toch (ver weg) in het ziekenhuis?

  De een ziet er tegenop om met weeën in de auto te stappen naar Harderwijk of Almere en gaat dus maar voor een thuisbevalling. De ander vindt dat onveilig en kiest op voorhand voor een ziekenhuisbevalling. Vrouwen in Lelystad staan voor een dilemma nu de afdeling verloskunde in hun woonplaats dicht is, zeggen vroedvrouwen in de stad. Gebrek aan geld en vervoer zijn voor sommigen bijkomende problemen. ‘Mensen denken dat ze tijdens de bevalling nog met de trein naar Almere kunnen‘.

Flevoland