Driedaags WijLandfestival in Dronten zit boordevol entertainment

videoVoorzien van ruim honderdtwintig programma-onderdelen is het driedaags festival WijLand in Dronten tot de rand toe gevuld. 

Met bijna de helft van het programma geschikt voor kinderen is het duidelijk dat alle leeftijden aan bod komen in dit laagdrempelige festival, georganiseerd door Stichting XL Festival. Zo zijn er optredens van Circus Moustache, terwijl ook de ‘Aap van Poot’ als ‘do it yourself poppenkast’ populair is bij de jongste kids. Kinderen vermaken zich ook prima in de gezellig ogende draaimolen.

Vanaf 19.00 uur begint het avondprogramma in het Wisentbos met optredens van diverse bands afgewisseld met theater en ander breed festivalvermaak zoals een Silent Disco. Ondanks een flinke regenbui zaterdagmiddag, verwacht zakelijk leider Bert Talens dat deze vierde versie minstens zoveel bezoekers trekt als het aantal van zevenduizend vorig jaar.

Volledig scherm
Ook voor de jongsten was er in Dronten genoeg te doen. © Peter Dekkers
  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland