Volledig scherm
Landschapskunstwerk Riff is gevaarlijk, vindt de gemeente Dronten. Twee waarschuwingsbordjes zijn niet genoeg. Daarom is de trap naar de top dichtgespijkerd. © Freddy Schinkel

Dronten blokkeert trap naar top van populair én gevaarlijk kunstwerk

VideoHet veelbesproken landschapskunstwerk bij Biddinghuizen beklimmen? Dat lukt niet meer. De gemeente Dronten heeft de trap van kunstwerk Riff, PD#18245 afgesloten met een plank afgesloten.

De maatregel moet voorkomen dat bezoekers op het kunstwerk aan de Spijkweg gaan staan. Dwars door ‘Riff’ loopt een trap die naar een uitkijkpunt leidt. Vanaf daar is het een koud kunstje om op het dak van het kunstwerk te komen, een groot plateau zonder reling. In het openingsweekend bleek vorige week al dat veel bezoekers graag óver Riff lopen. Er werden zelfs rennende kinderen gezien. Gevaarlijk, want wie over de rand duikelt, maakt een val van 7 meter.

Het dichtspijkeren van de trap is een tijdelijke maatregel. Met kunstenaar Bob Gramsma wordt gekeken naar een definitieve oplossing.

  1. Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg
    PREMIUM

    Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg

    De lobby voor de Lelylijn, een spoor van Lelystad naar Groningen, krijgt op maandag 2 december een vervolg met een groots opgezet congres in Drachten. Zo’n vijftig bestuurders van gemeenten en provincies in Noord-Nederland en rond 500 andere belangstellenden worden er verwacht. Het congres is vooral bedoeld om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en een gezamenlijk standpunt te formuleren, zegt wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder.

Flevoland