Landschapskunstwerk Riff is gevaarlijk, vindt de gemeente Dronten. Twee waarschuwingsbordjes zijn niet genoeg. Daarom is de trap naar de top dichtgespijkerd.
Volledig scherm
Landschapskunstwerk Riff is gevaarlijk, vindt de gemeente Dronten. Twee waarschuwingsbordjes zijn niet genoeg. Daarom is de trap naar de top dichtgespijkerd. © Freddy Schinkel

Dronten blokkeert trap naar top van populair én gevaarlijk kunstwerk

VideoHet veelbesproken landschapskunstwerk bij Biddinghuizen beklimmen? Dat lukt niet meer. De gemeente Dronten heeft de trap van kunstwerk Riff, PD#18245 afgesloten met een plank afgesloten.

De maatregel moet voorkomen dat bezoekers op het kunstwerk aan de Spijkweg gaan staan. Dwars door ‘Riff’ loopt een trap die naar een uitkijkpunt leidt. Vanaf daar is het een koud kunstje om op het dak van het kunstwerk te komen, een groot plateau zonder reling. In het openingsweekend bleek vorige week al dat veel bezoekers graag óver Riff lopen. Er werden zelfs rennende kinderen gezien. Gevaarlijk, want wie over de rand duikelt, maakt een val van 7 meter.

Het dichtspijkeren van de trap is een tijdelijke maatregel. Met kunstenaar Bob Gramsma wordt gekeken naar een definitieve oplossing.

Flevoland