Een kabelbaan over het Veluwemeer blijkt niet haalbaar. Geen enkele ondernemer heeft zich bereid getoond om de aanleg en exploitatie voor zijn rekening te nemen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een kabelbaan over het Veluwemeer blijkt niet haalbaar. Geen enkele ondernemer heeft zich bereid getoond om de aanleg en exploitatie voor zijn rekening te nemen. © Peter van Trijen/archief

Dronten en Nunspeet trekken stekker uit kabelbaan over Veluwemeer

Alleen indien zich nog een of meer kandidaten voor aanleg en exploitatie melden, valt er nog te praten over een kabelbaan over het Veluwemeer. Maar die kans lijkt vrijwel nihil. De gemeentes Dronten en Nunspeet en de provincie Flevoland hebben in elk geval besloten om er verder geen geld en energie meer in te steken.

Wat drie jaar geleden begon onder het motto ‘Als een vogel over het Veluwemeer’, groeide uit tot een plan dat nooit vleugels kreeg. Geen enkele ondernemer heeft zich bereid getoond om in een kabelbaan te investeren. De colleges hebben nu besloten zelf geen initiatief te nemen om het plan verder te ontwikkelen, omdat dit volgens hen iets is voor marktpartijen en niet voor de overheid.

Flevoland