Staatssecretaris Christophe van der Maat (rechts) zoekt naar een geschikte locatie voor een grote kazerne in het midden van Nederland, zeer waarschijnlijk in Flevoland.
Volledig scherm
PREMIUM
Staatssecretaris Christophe van der Maat (rechts) zoekt naar een geschikte locatie voor een grote kazerne in het midden van Nederland, zeer waarschijnlijk in Flevoland. © Ministerie van Defensie

Dronten in beeld als alternatieve locatie voor superkazerne van Defensie

Meerdere locaties in Flevoland, waaronder de gemeente Dronten, zijn in beeld als alternatieve locatie voor een ‘superkazerne’ van Defensie. Het ministerie kijkt naar plekken in Flevoland en Gelderland, omdat de voorkeurslocatie bij Zeewolde omstreden is.

13 reacties

 • Bram van der Klis

  2 maanden geleden
  Tuurlijk, de Flevopolder mag weer het afvalputje worden. Veel mensen die er voor zijn wonen dus niet hier. Lekker makkelijk gezegd dat het een lelijke provincie is (geworden). Hier speelt weer het typische NIMBY!
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Leentje Kapiteins,veel kazerneterreinen worden volgebouwd met woonwijken. Ede had veel kazernes. Weinig meer van over. Voormalig vliegveld Soesterberg wordt volgebouwd. Flevopolder is geen natuur maar door mensen gemaakt. De polder is zo lelijk door al die windturbines. Gaat niets aan verloren als daar een kazerne komt. En vliegveld Lelystad gaat gewoon door. Spreiding van overlast.
 • Leentje Kapiteins

  2 maanden geleden
  Nog meer de vernieling in helpen om er weer een stuk land ( natuur) in elk geval goed gebied voor vogels en reeën e.d voor naar de knoppen te helpen. Air port Lelystad is een uitwijk mogelijkheid, en er zijn genoeg kazernes waar nog uitbreiding mogelijk is, financieel een stuk goedkoper en eenvoudiger te realiseren. Leegstand is er ook nog genoeg !!
 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  Voor Dronten kan dat een mooie oplossing zijn voor al die vervelende hangjongeren in het centrum en bij de parkeergarage. Hangjongeren verplichten in militaire dienst te gaan. Knappen ze van op.....
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  Ed Noorman, voormalig vliegveld Soesterberg wordt door de provincie Utrecht ontwikkeld tot een nieuwe woonwijk..