Volledig scherm
© Van Assendelft

Dronten wil meer ruimte voor zonneparken

De gemeente Dronten wil meer ruimte van de provincie Flevoland voor de aanleg van zonneparken. 

Duizend hectare voor zonneparken in het landelijk gebied. Verder gaat de provincie niet in de 'structuurvisie zon'. Dat is te weinig, vindt de gemeente Dronten. ,,Geef ons de ruimte'', zegt wethouder Ton van Amerongen. En dat is vrijvertaald ook de boodschap van een zienswijze die de gemeente bij de provincie heeft ingediend. Dronten wil de vrijheid om 'tot maatwerk te komen' op haar grondgebied. Volgens Van Amerongen is de gemeente in gesprek met partijen die zonneparken willen aanleggen in Dronten. Op welke plek en hoe groot, dat wil hij niet zeggen.  

 1. Veluwse buurgemeenten mogen Lowlands komen inspecteren
  PREMIUM

  Veluwse buurgemeen­ten mogen Lowlands komen inspecte­ren

  Vertegenwoordigers van buurgemeenten worden door de gemeente Dronten rondgeleid over het festivalterrein van Lowlands bij Biddinghuizen, zodat ze met eigen ogen kunnen zien ‘hoe nauwkeurig met veiligheid en milieuaspecten wordt omgegaan’. Dat zegt een woordvoerder van de gemeente Dronten, nadat gemeenten op de Noordwest-Veluwe deze week via deze krant lieten weten graag met Dronten in gesprek te willen gaan over muziekfestivals en de overlast die er mee gepaard gaat.
 2. Campinggasten Roggebotsluis willen vergoeding voor gedwongen vertrek: 'Het lijkt net Fort Oranje'
  PREMIUM
  Video

  Campinggas­ten Roggebot­sluis willen vergoeding voor gedwongen vertrek: 'Het lijkt net Fort Oranje'

  Voor het einde van het jaar moeten alle vaste gasten van Jachthaven Camping Roggebotsluis hun boeltje hebben opgepakt en hun plek schoon hebben opgeleverd. Dat leidt volgens Kampenaar Paul van der Veen (52) tot emotionele taferelen. Namens een – groeiende – groep van zo’n 25 campinggasten heeft hij de gemeente en de grondeigenaar, provincie Overijssel, nu schriftelijk aansprakelijk gesteld voor ‘het leed en de schade’ die zij hierdoor ondervinden.

Flevoland