De gemeente Dronten werkt sinds 2012 aan het terugdringen van 'oneigenlijk grondgebruik', waarbij inwoners al dan niet bewust illegaal een stuk grond van de gemeente gebruiken. Voor bewoners aan de Kruizemunt in Dronten zou die teruggave betekenen dat ze schuttingen en tuinhuizen af zouden moeten breken. Maar door de aankoop van de grond is dat afgewend.
Volledig scherm
PREMIUM
De gemeente Dronten werkt sinds 2012 aan het terugdringen van 'oneigenlijk grondgebruik', waarbij inwoners al dan niet bewust illegaal een stuk grond van de gemeente gebruiken. Voor bewoners aan de Kruizemunt in Dronten zou die teruggave betekenen dat ze schuttingen en tuinhuizen af zouden moeten breken. Maar door de aankoop van de grond is dat afgewend. © Foto Freddy Schinkel

Dronten zet mediator in om botsing tussen gemeente en inwoners over ‘landjepik’ te voorkomen

Om te voorkomen dat inwoners en de gemeente tegenover elkaar komen te staan in het dossier ‘landjepik’, zet Dronten voortaan een mediator in. Deze bemiddelaar moet ervoor zorgen dat de inwoner en de gemeente er samen uitkomen voordat er gehandhaafd wordt. Ook wordt de toon in brieven aan inwoners vriendelijker.

Flevoland