Beschadigde bermen aan de Oude Bosweg in Dronten
Volledig scherm
Beschadigde bermen aan de Oude Bosweg in Dronten © Google Street View

Dronten zet vaart achter herstel beschadigde bermen van buitenwegen

De gemeente Dronten zet vaart achter het herstel van beschadigde bermen in het buitengebied. ,,Ik denk dat veel bewoners daar blij mee zullen zijn’’, zegt wethouder Roelof Siepel. 

In het uitgestrekte Dronten liggen tientallen kilometers aan buitenwegen. Die zijn niet meer berekend op het toenemende verkeer en de steeds groter wordende landbouwvoertuigen. Met kapotgereden bermen als gevolg. De gemeente is al jaren bezig met het verbreden en verstevigen van bermen, door het aanleggen van zogeheten ribbelstroken, en wil deze operatie nu versnellen. 

Extra kilometers

Volgend jaar worden de Oude Bosweg en het Olsterpad onder handen genomen, terwijl aanvankelijk alleen de Hondweg op het programma stond. Dat betekent vele kilometers extra werk, een klus waarvoor de gemeente 70.000 euro uittrekt. Daar blijft het niet bij. Dronten wil vanaf 2021 eveneens versneld bermen herstellen, aldus Siepel. Dat staat in het wegenbeheerplan waar de raad nog over gaat praten. 

Het huidige herstelprogramma loopt tot 2040, zegt de wethouder. Schakelt de gemeente een tandje bij dan kan het in 5 tot 10 jaar klaar zijn, schat hij. Al kan hij dat niet onderbouwen. ,,Het moet toch een keer gebeuren en ik denk dat bewoners van buitenwegen er blij mee zullen zijn. We krijgen veel positieve reacties op de bermverbreding’’. 

Flevoland