Volledig scherm
De politie zette na de overval in maart op de New York Pizza de omgeving af voor sporenonderzoek. © GinoPress B.V. © © GinoPress B.V.

Drontenaar (23) opgepakt voor overvallen op New York Pizza en Jumbo in zijn woonplaats

De politie heeft een 23-jarige man uit Dronten aangehouden voor twee overvallen afgelopen maart in Dronten.  

Eerst pleegde een overval op de Jumbo Supermarkt bij winkelcentrum Dronten-Zuid. Tweeënhalve week later was een filiaal van de New York Pizza het doelwit.

Andere overvallen

De Drontenaar bedreigde de medewerkers van zowel de Jumbo als de New York Pizza. In beide zaken startte de politie een onderzoek waarbij het spoor leidde naar deze 23-jarige. Deze verdachte werd vandaag in Eindhoven aangehouden. De politie had de man al een tijdje in het vizier en zocht naar een goed moment om hem aan te houden. De recherche onderzoekt of deze verdachte ook te linken is aan andere overvallen.

Op snackbar de Halve Maan in Dronten werd vorige week een poging tot overval gedaan. De politie heeft voor deze poging tot overval nog geen verdachte gearresteerd.

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland