Volledig scherm
De rechtbank in Breda. © BD

Drontenaar staat terecht voor seks met minderjarig meisje

DRONTEN/LELYSTAD - Een nu 26-jarige inwoner van Dronten hangt een gevangenisstraf boven het hoofd, omdat hij van mei 2013 tot mei 2014 ontucht zou hebben gepleegd met een toen minderjarig meisje. Naar eigen zeggen hadden ze regelmatig vrijwillige seks, maar wist hij niet hoe oud ze was, totdat ze zwanger bleek.

Het slachtoffer had eerder verklaard dat ze wel degelijk tegen de verdachte had gezegd wat haar leeftijd was. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van een jaar, waarvan zes maanden voorwaardelijk."Het initiatief voor de seks kwam van beide kanten. Ik had net een lange relatie achter de rug en zocht mijn heil in alcohol en troost bij een andere vrouw. Ik dacht dat ik onvruchtbaar zou zijn want dat is ooit onderzocht en we gebruikten dan ook geen voorbehoedsmiddelen meer", zo liet de verdachte de rechters weten.

Problematisch
Zowel verdachte als slachtoffer heeft een problematisch verleden. De jonge moeder liet in een slachtofferverklaring weten dat ze zich gemanipuleerd voelde omdat hij haar liet geloven dat hij onvruchtbaar was. Zij vroeg een schadevergoeding van 21.368,00 euro waarvan 5000,00 smartengeld.

"Verdachte wist van het begin af dat het meisje minderjarig was en dat het hier ook om een kwetsbaar meisje ging. Zij hebben het besluit samen genomen om seks te hebben zonder gebruik van voorbehoedmiddelen en daar houd ik ook rekening mee in mijn eis. Wat betreft de vordering vraag ik dan ook alleen een bedrag van 5047,00 euro toe te wijzen", aldus de aanklager.

Vrijspraak
De advocaat van verdachte pleitte op zijn beurt voor vrijspraak. "Er was geen dwang en het meisje had al eerder op zeer jonge leeftijd seks gehad voordat ze mijn cliënt leerde kennen."

De rechtbank doet op 2 december uitspraak.

Flevoland