Volledig scherm
PREMIUM
De zoektocht naar een opvolger van burgemeester Aat de Jonge is vandaag officieel begonnen. © Freddy Schinkel

Drontenaren mogen meepraten over profiel nieuwe burgemeester

Het zoeken naar een nieuwe burgemeester voor Dronten is vandaag officieel begonnen. Tot eind deze maand kunnen inwoners door het invullen van een enquêteformulier hun voorkeuren kenbaar maken. Uiterlijk 1 november moet de profielschets af zijn.

Dronten moet op zoek naar een nieuwe burgemeester, nu Aat de Jonge te kennen heeft gegeven zijn ambt per 1 november te zullen neerleggen. ,,De gemeenteraad vindt het belangrijk om te weten wat onze inwoners zoeken in onze nieuwe burgemeester”, zegt fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks. Hij is beoogd voorzitter van de vertrouwenscommissie, die de sollicitatiegesprekken gaat voeren en uiteindelijk komt met een voordracht van twee kandidaten aan de gemeenteraad.

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Flevoland