Volledig scherm
PREMIUM
De zoektocht naar een opvolger van burgemeester Aat de Jonge is vandaag officieel begonnen. © Freddy Schinkel

Drontenaren mogen meepraten over profiel nieuwe burgemeester

Het zoeken naar een nieuwe burgemeester voor Dronten is vandaag officieel begonnen. Tot eind deze maand kunnen inwoners door het invullen van een enquêteformulier hun voorkeuren kenbaar maken. Uiterlijk 1 november moet de profielschets af zijn.

Dronten moet op zoek naar een nieuwe burgemeester, nu Aat de Jonge te kennen heeft gegeven zijn ambt per 1 november te zullen neerleggen. ,,De gemeenteraad vindt het belangrijk om te weten wat onze inwoners zoeken in onze nieuwe burgemeester”, zegt fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks. Hij is beoogd voorzitter van de vertrouwenscommissie, die de sollicitatiegesprekken gaat voeren en uiteindelijk komt met een voordracht van twee kandidaten aan de gemeenteraad.

  1. Goed gesprek moet lucht klaren in winkelcentrum Dronten
    PREMIUM

    Goed gesprek moet lucht klaren in winkelcen­trum Dronten

    Een goed gesprek, volgende week, moet de lucht klaren tussen de Stichting DOES en het gemeentebestuur van Dronten. De verhoudingen zijn onder druk komen te staan door de commotie over het besluit van DOES om de bijdrage aan de viering van Koningsdag en de intocht van Sinterklaas te schrappen. In een open brief betichten stichtingsbestuur en winkeliersvereniging Suydersee de gemeente er van te hebben bijgedragen aan een beeldvorming die ‘pertinent onjuist en onnodig beschadigend’ is.

Flevoland