De zoektocht naar een opvolger van burgemeester Aat de Jonge is vandaag officieel begonnen.
Volledig scherm
PREMIUM
De zoektocht naar een opvolger van burgemeester Aat de Jonge is vandaag officieel begonnen. © Freddy Schinkel

Drontenaren mogen meepraten over profiel nieuwe burgemeester

Het zoeken naar een nieuwe burgemeester voor Dronten is vandaag officieel begonnen. Tot eind deze maand kunnen inwoners door het invullen van een enquêteformulier hun voorkeuren kenbaar maken. Uiterlijk 1 november moet de profielschets af zijn.

Dronten moet op zoek naar een nieuwe burgemeester, nu Aat de Jonge te kennen heeft gegeven zijn ambt per 1 november te zullen neerleggen. ,,De gemeenteraad vindt het belangrijk om te weten wat onze inwoners zoeken in onze nieuwe burgemeester”, zegt fractievoorzitter Paul Vermast van GroenLinks. Hij is beoogd voorzitter van de vertrouwenscommissie, die de sollicitatiegesprekken gaat voeren en uiteindelijk komt met een voordracht van twee kandidaten aan de gemeenteraad.

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Flevoland