Drontenaren zijn tevreden over de hulp die de gemeente via de Wmo biedt.
Volledig scherm
Drontenaren zijn tevreden over de hulp die de gemeente via de Wmo biedt. © ANP XTRA

Drontenaren tevreden over Wmo en jeugdhulp

Inwoners van Dronten zijn redelijk tevreden over de zorg die zij via de gemeente ontvangen. Voor diensten vanuit de Wmo geven Drontenaren een 7,7, ouders waarderen de jeugdhulp met hetzelfde cijfer. De jongeren zelf geven zelfs een 8 voor de ondersteuning die ze krijgen.

Dat blijkt uit het verplichte jaarlijkse tevredenheidsonderzoek dat de gemeente Dronten heeft laten uitvoeren. Op alle onderdelen was de waardering hoger dan vorig jaar.

Het grootste deel van de jongeren voelt zich blijkens het onderzoek serieus genomen door de hulpverleners. Ook waarderen ze dat ze met respect worden behandeld. Ouders zijn er tevreden over dat er goed naar ze wordt geluisterd en dat de beslissingen samen met hen worden genomen.

Kwaliteit

Drontenaren die ondersteuning vanuit de Wmo ontvangen zijn zeer tevreden over de kwaliteit van de zorg. Ruim 80 procent vindt de kwaliteit goed.

Wethouder Peter van Bergen is tevreden over de uitkomsten. ,,Dit is een compliment voor zorgaanbieders en medewerkers van de gemeente”, reageert hij.

Aanvraag

Opvallend is wel dat veel van de deelnemers niet op de hoogte zijn van de mogelijkheid tot onafhankelijke cliëntondersteuning. Iedere inwoner die aanspraak wil maken op Wmo of jeugdhulp kan bij het aanvragen hiervan hulp krijgen van een onafhankelijk ondersteuner. De gemeente gaat daarom die mogelijkheid extra onder de aandacht brengen bij de inwoners. Wie hulp nodig heeft kan daarvoor contact opnemen met CMO Flevoland of MEE IJsseloevers.

Flevoland