Volledig scherm
Het gemeentehuis van Dronten. © Freddy Schinkel

‘Dronterland’ gaat mogelijk verdwijnen

De gemeente Dronten neemt mogelijk afscheid van de naam 'Dronterland’. Een website met deze streeknaam is sinds eind 2012 in de lucht. 

Volgens marketingadviseur Jacqueline Lijs, ingehuurd om de marketing van de gemeente een impuls te geven, is het ‘niet 100 procent zeker of er genoeg draagvlak is voor Dronterland’. Dat bleek tijdens een bijeenkomst eerder dit jaar. 

‘Dronterland’ komt voort uit de wens van toenmalig burgemeester Aat de Jonge om de gemeente een andere naam te geven. Om onderscheid te maken tussen het dorp Dronten en de omgeving. Een en dezelfde naam zou voor verwarring zorgen. De gemeentenaam veranderde uiteindelijk niet, maar ‘Dronterland’ kwam erbij. Een website met deze naam bundelt informatie op het gebied van onder meer wonen en toerisme. De gemeente houdt de regie over de inhoud. Voor hoe lang nog, dat valt niet te zeggen. 

Slogan

Overigens gaat het marketingbeleid van Dronten niet radicaal veranderen. De slogan ‘Dronten geeft je de ruimte’, zo’n 10 jaar in gebruik, blijft bestaan en wordt op meer plekken ingezet. 

Flevoland