Volledig scherm
Lowlands vorig jaar. © ANP

Duizend tickets van Lowlands weer in de verkoop via Marktplaats en Ticketswap

Zo'n duizend tickets voor Lowlands worden op dit moment verhandeld via Marktplaats en Ticketswap. De prijzen die de kopers er voor vragen liggen allemaal lager dan het oorspronkelijke bedrag dat er voor betaald is. 

Het festival heeft in totaal 60.000 kaarten in de verkoop gedaan en die waren dit voorjaar snel uitverkocht. De redenen die nu opgegeven worden variëren van ‘ik ga op vakantie’ tot ‘wegens familie-omstandigheden'.  

De mogelijk slechte weersomstandigheden of onvrede over de line-up van het festival dat eind deze week begint komen daar niet bij voor, maar kunnen wellicht wel meegespeeld hebben bij het besluit om de kaartjes in de verkoop te doen.

Een kaartje voor Lowlands bij Biddinghuizen van vrijdag 16 tot en met zondag 18 augustus kostte oorspronkelijk 210 euro, maar die kaarten gaan nu in de laatste dagen voor het festival van de hand voor prijzen van gemiddeld 140 euro.

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.

Flevoland