Een man of een vrouw als opvolger van burgemeester Aat de Jonge, het maakt Dronten niet uit.
Volledig scherm
Een man of een vrouw als opvolger van burgemeester Aat de Jonge, het maakt Dronten niet uit. © Foto Freddy Schinkel

Een man of vrouw als burgemeester, het maakt Dronten niet uit

Een man of een vrouw, dat maakt ze in Dronten niets uit. Als hij of zij zich maar met het hart verbonden voelt met de gemeente en landelijke contacten tactisch kan inzetten voor de belangen van de polderdorpen. Dat is waar de profielschets voor de nieuwe burgemeester van de gemeente Dronten op neer komt.

Donderdag zal de gemeenteraad de profielschets officieel vaststellen in een bijzondere raadsvergadering. Daarna wordt ze aangeboden aan commissaris van de Koning Leen Verbeek en kan de sollicitatieprocedure beginnen.

Hart

‘Van onze nieuwe burgemeester verwachten wij een verbinding met Dronten vanuit het hart. En dat is niet moeilijk, want er is hier veel om van te houden. Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant dragen het beste mee van verschillende werelden: van dorp en stad, van Lowlands en agrifood, van nieuwe en traditionele gebruiken’, zo valt in de profielschets te lezen. En: ‘U positioneert de gemeente in Flevoland en de regio Zwolle, en kent de weg in Den Haag en Brussel. U weet de regionale en landelijke contacten tactisch in te zetten voor de behartiging van onze belangen.’

Competenties

Volgens beoogd voorzitter Paul Vermast van de vertrouwenscommissie is de profielschets het resultaat van gesprekken en enquêtes waaraan veel Drontenaren hebben deelgenomen. ‘En van opmerkingen en adviezen die ons vanuit de samenleving spontaan zijn aangereikt.’ Competenties en bestuursstijl zullen volgens Vermast het zwaarst wegen bij het bepalen van de keuze.

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Flevoland