Een groep vluchtelingen loopt het terrein van de noodopvang in Biddinghuizen op.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groep vluchtelingen loopt het terrein van de noodopvang in Biddinghuizen op. © Freddy Schinkel

Eerste vluchtelingen in Biddinghuizen: ‘Geen heel mooie kamer, maar we vangen ze op met ons hart’

De eerste groep vluchtelingen is dinsdagmiddag gearriveerd in de noodopvang in Biddinghuizen. Ze zijn overgekomen uit de aanmeldcentra in Ter Apel en Budel. ,,We kunnen ze niet een heel mooie kamer aanbieden, maar we zijn vriendelijk, we vangen ze op met ons hart’’, zegt locatiemanager Elsa van der Hoek.

8 reacties

 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  @ Daniël De Boer,gedeeltelijk heb je gelijk. Maar doe het zoals Canada het deed. Selectie aan de grens. Wie ons verder kan helpen is welkom. Zo niet,de deur wijzen. We moeten aan de poort aan rendements denken doen. Voor liefdadigheid is geen ruimte meer. Te dichtbevolkt.
 • Daniel De Boer

  3 maanden geleden
  ''Maar Nederland raakt overbevolkt'' > ''overbelaste zorg'', ehm.. ja juist omdat er een sterke vergrijzing is. Waardoor de zorg niet genoeg werknemers heeft net als min of meer elke sector in Nederland. Van alle Oekraïnse vluchteling hebben ze nu bijna allemaal een baan, gelukkig, ons land is nooit iets geweest zonder buitenlanders en zal dat ook nooit iets kunnen blijven zonder de hulp van buitenaf. Daarom ben ik als echte Nederlander zo trots dat men die de geschiedenis weet dat nu accepteert
 • MO Vos

  3 maanden geleden
  @Ruud Moison Prima actie? Nu EVEN geen oorlog en ellende? Ik gun iedereen een mooi en gelukkig leven! Iedere dag! Maar Nederland raakt overbevolkt. Ongeacht ras of kleur. Is een ernstig probleem. Ga kijken in overvolle AZC s, woningen te kort en overbelaste zorg. Boeren willen geen land afgeven voor woningen. Gecreëerde stikstof probleem om de boeren te dwingen... Misschien wilt u het niet zien? Waar stopt het dan?
 • Andre Eggerding

  3 maanden geleden
  Hoe kun je deze vrouwen met je hart opvangen.Heb je dan helemaal niet meegekregen hoe ze zich misdragen hebben?
 • K de Vaart

  3 maanden geleden
  We zijn in dit land echt helemaal de weg kwijt…asielzoekers worden opgevangen op cruiseschepen, gratis zorg, gratis huis gratis fiets enz enz en als je gaat kijken in verzorgingstehuizen (waar ik regelmatig kom) schaam je je echt hoe het zover is gekomen..te triest voor woorden