Regen of niet, de scootmobielers waren blij met een uitje. ,,De gezelligheid, dat maakt het zo mooi", meent Bert Schoemaker (71, met groene pet).
Volledig scherm
PREMIUM
Regen of niet, de scootmobielers waren blij met een uitje. ,,De gezelligheid, dat maakt het zo mooi", meent Bert Schoemaker (71, met groene pet). © Henri van der Beek

Eindelijk er op uit met de scootmobiel, ook al regent het

Met de scootmobiel de wijde wereld in, in tijden van corona is dat een zegen. Zelfs als de regen neerdaalt in Dronten, zijn er toch zo’n tien liefhebbers die er gas op geven.

 1. Dronten stopt na ophef per direct met maken geluidsopnames bij bijstandsgesprekken
  PREMIUM
  VIDEO

  Dronten stopt na ophef per direct met maken geluidsop­na­mes bij bijstands­ge­sprek­ken

  De gemeente Dronten stopt per direct met het maken van geluidsopnames bij gesprekken met inwoners over uitkeringen op het gemeentehuis. De afgelopen weken ontstond veel commotie nadat duidelijk werd dat de gemeente jarenlang veelvuldig video- en audio-opnames maakte om agressie te voorkomen. ,,Het is niet passend bij de manier waarop wij willen werken”, zegt burgemeester Jean Paul Gebben nu.
 2. Na twee heftige jaren snakken pretparken Walibi en Slagharen naar ouderwets seizoen, maar: ‘We blijven voorzichtig’
  PREMIUM

  Na twee heftige jaren snakken pretparken Walibi en Slagharen naar ouderwets seizoen, maar: ‘We blijven voorzich­tig’

  Lege parken, kelderende bezoekersaantallen en stagnerende inkomsten. Als pretparkdirecteuren Mascha Taminiau en Dave Storm de afgelopen twee jaar met een woord moeten omschrijven, kiezen ze voor heftig. Aan de vooravond van een bijna ouderwetse herfstvakantie kijken de directeuren van Walibi Holland en Slagharen terug en vooruit: ,,We zijn vindingrijker geworden.”

Flevoland