Volledig scherm
Lowlands was voor de meeste bezoekers gewoon een heel groot feest. © ANP

Elf arrestaties tijdens Lowlands: 'Een bijzonder geslaagd evenement'

Tijdens de afgelopen editie van Lowlands zijn in totaal elf arrestaties verricht. Dat melden de politie, het Openbaar Ministerie en de gemeente Dronten in een gezamenlijk persbericht. ,,We kunnen spreken van een bijzonder geslaagd evenement.''

Drie van de elf arrestanten waren onbevoegd op het festivalterrein. Ze waren zonder kaartje over het hek geklommen en zijn hiervoor beboet. Zeven mensen werden in de kraag gevat vanwege drugsgerelateerde feiten en tot slot probeerde iemand een tas met daarin een fotocamera te stelen.

Deze zaken zijn beoordeeld door het Openbaar Ministerie. De verdachte van de diefstal heeft een werkstraf van 40 uur gekregen; de fotocamera is terug bij de rechtmatige eigenares. De zeven drugsgerelateerde feiten zijn afgedaan met een strafbeschikking of een dagvaarding. Eén zaak is geseponeerd en één is overgedragen aan een ander parket.

Gezien de komst van zo'n 55.000 mensen naar het festival in Biddinghuizen is het aantal aanhoudingen beperkt, menen de gemeente en veiligheidsdiensten. Ze zijn tevreden. ,,Tijdens heel Lowlands waren er geen meldingen van verstoringen van de openbare orde. Als je dat wegzet tegen het gegeven dat de gemeente er een complete stad bij heeft gedurende vijf dagen, dan kunnen we spreken van een bijzonder goed geslaagd evenement'', stelt burgemeester De Jonge.

Zondagavond tussen 23.00 en 02.00 uur zijn de laatste bezoekers - ongeveer 18.000 - vertrokken zonder verdere incidenten.

Flevoland