Volledig scherm
Tussen de Haringweg en de Elburgerweg blijft het fietspad gesloten. © Google Maps

Fietspad langs Biddingringweg bij Dronten grotendeels weer open na kap populieren

Het fietspad langs de Biddingringweg is voor een gedeelte weer opengesteld voor (brom)fietsers. Langs de doorgaande weg bij Dronten zijn de afgelopen maanden 154 populieren gekapt.

Het fietspad langs de Biddingringweg, tussen Dronten en Biddinghuizen, is sinds oktober in delen afgesloten geweest. Dit was noodzakelijk omdat de bomen naast het fietspad gekapt moesten worden. De populieren waren volgens de provincie aan het einde van hun levensduur, waardoor ze een gevaar vormden voor (brom)fietsers door afbrekende takken bij bijvoorbeeld harde wind of regen. Daarnaast zorgden de boomwortels voor schade aan het fietspad. Inmiddels zijn alle bomen gekapt en is bovendien het fietspad lokaal weer gerepareerd.

Tussen de Haringweg en de Elburgerweg blijft het fietspad echter nog gesloten. De provincie: ‘dat gedeelte is zo beschadigd dat het niet veilig gebruikt kan worden door (brom)fietsers’. De omleidingsroute voor dat deel loopt door de bebouwde kom van Dronten. De afsluiting duurt tot en met het voorjaar van 2020.

Herplant

Gedurende volgend voorjaar worden weer nieuwe bomen geplant, ook 154 stuks. Dit gebeurt zodra de vorst uit de grond is. Deze nieuwe bomen komen wel verder van het fietspad af te staan. Tussen de Hanzeweg en de Elburgerweg komen de populieren terug. Bij de overige kruisingen, tussen de Elburgerweg en de Swifterweg, komen fladderiepen.

Na het planten van de bomen wordt het huidige fietspad opgebroken en opnieuw aangelegd. Dit gebeurt in verschillende fases, om de overlast voor (brom)fietsers gering te houden. ,,Door deze volgorde aan te houden kunnen machines zonder beschadiging van een nieuw fietspad de bomen planten’’, verklaart woordvoerder Danieke van Baal van de provincie Flevoland.

Flevoland