Geen protesten toegestaan van boeren op terrein van Lowlands.
Volledig scherm
Geen protesten toegestaan van boeren op terrein van Lowlands. © ANP / ANP Kippa

Geen ruimte voor boerenprotesten op festivalterrein Lowlands

Op het festivalterrein van Lowlands is voor boeren geen ruimte om te demonstreren. Na een ‘goed gesprek’ met boeren uit de buurt is afgesproken dat ze met twee tractoren op de hoofdroute van de campings naar de entree mogen staan, vertelt festivalbaas Eric van Eerdenburg aan het ANP. Het festival in Biddinghuizen begint vrijdag en duurt tot en met zondag.

 1. Ontredderde vrouw in stadspark Kampen werd opgevangen door feestgangers: ‘Ze zei verkracht te zijn’
  PREMIUM
  met video
  11

  Ontredder­de vrouw in stadspark Kampen werd opgevangen door feestgan­gers: ‘Ze zei verkracht te zijn’

  Het zedendelict in het stadspark van Kampen zou gaan om een verkrachting. Het ontredderde slachtoffer verklaarde dat zelf aan passerende feestgangers die zich over haar ontfermden, vertelt een van hen. ,,Ze gaf de politie gelijk een signalement.’’ Een 18-jarige man uit Dronten is aangehouden als verdachte. De politie zwijgt nog in alle talen over het incident.
 2. Aan individuele klasse geen gebrek bij Zeewolde, maar dat is nog geen garantie voor punten
  PREMIUM
  Derde klasse

  Aan individue­le klasse geen gebrek bij Zeewolde, maar dat is nog geen garantie voor punten

  Onder Ruben Schipper voer Zeewolde vorig seizoen rustiger vaarwater binnen. Al werd er met de haven in zicht, geen prijs gepakt. Carl Aventurin kwam als nieuwe kapitein. Is hij dan de man die Zeewolde naar eremetaal weet te leiden? Na één punt vorige week tegen DSV’61, wordt op bezoek bij Zwart-Wit’63 bakzeil gehaald: 3-0. ,,We hebben zoveel kwaliteiten, maar je moet wel een team zijn.’’