Volledig scherm
Het college in Dronten zoekt contact aan de barbecue. © Schoon stoken Den Haag

Gemeentebarbecue Dronten: zelf alles meenemen

Al barbecueënd trekt het nieuwe college van burgemeester en wethouders deze maand door de gemeente. Nadat Biddinghuizen afgelopen vrijdag de primeur had van de gemeentelijke ‘nazomerse barbecue’ gaat deze vrijdag het vuurtje aan op de Greente in Swifterbant.

Op 21 september sluit Dronten de reeks met een barbecue op het Meerpaalplein. In alle gevallen van 17 tot 19:30 uur.

Amerikaans

Het nieuwe college wil graag in verbinding staan met de samenleving en heeft bedacht dat een barbecue daarvoor een goed middel is. Voor de organisatie ervan is 10.000 euro uitgetrokken. Wie echter denkt op kosten van de gemeente te kunnen dineren heeft het mis. De barbecue is volgens Amerikaanse stijl. Dat betekent: zelf eten en drinken meenemen.

Eten is dan ook niet het hoofddoel van deze nazomerse activiteit. De barbecue is volgens het college een middel om te verbinden, met als doel: ‘de samenleving centraal zetten en verbinding zoeken, actief op zoek gaan naar nieuwe verbindingen en samenwerkingsvormen en ruimte maken voor initiatieven.”

Ontmoetingen

Zo’n veertig belangstellenden bezochten de eerste editie in Biddinghuizen. “We hadden mooi weer en we hebben leuke ontmoetingen gehad. Er zijn diverse vragen uit voortgekomen, die we hebben meegenomen”, zo klonk het vanuit het college. 

Flevoland