Volledig scherm
Inwoners die bijvoorbeeld een rolstoel of scootmobiel ontvingen, kunnen vanaf 1 december terecht bij hulpmiddelenleverancier Welzorg. © ANP

Gemeenten in Flevoland gaan verder met nieuwe leverancier hulpmiddelen na klachten

UpdateInwoners uit de gemeenten Dronten, Urk en Noordoostpolder die bijvoorbeeld een rolstoel, scootmobiel, tillift of ander hulpmiddel ontvangen, kunnen vanaf 1 december terecht bij de hulpmiddelenleverancier Welzorg. De overeenkomst tussen de gemeenten met de vorige leverancier, het Hulpmiddelencentrum, is voortijdig beëindigd.

Welzorg is de nieuwe aanbieder voor hulpmiddelen vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), voor de gemeenten Dronten, Urk en Noordoostpolder. De firma heeft per 1 december alle hulpmiddelen overgenomen van de vorige leverancier. 

Het aantal klachten van inwoners over de vorige leverancier, het Hulpmiddelencentrum, namen de afgelopen maanden sterk toe. In een bestuurlijk overleg tussen de directie van het Hulpmiddelencentrum en de wethouders van de betrokken gemeenten is daarop besloten om de overeenkomst met het Hulpmiddelencentrum voortijdig te beëindigen.

Afspraken

Wethouders Peter van Bergen van de gemeente Dronten, Freek Brouwer van Urk en Marian Uitdewilligen van Noordoostpolder zijn blij met de gezamenlijke stappen die nu gemaakt zijn, melden ze in een gezamenlijke verklaring: ,,Het is meer dan vervelend wanneer hulpmiddelen niet op tijd geleverd worden. Of als reparaties lang op zich laten wachten. Het Hulpmiddelencentrum kwam de afspraken niet na. Daarom hebben we het contract voortijdig beëindigd.’’

Ernst Dijkstra, algemeen directeur bij het Hulpmiddelencentrum, bevestigt in een reactie dat het bedrijf in een lastige fase zit en dat er niet altijd kan worden voldaan aan de gemaakte afspraken. Dat heeft volgens hem ook te maken met het stelsel in zijn algemeenheid en de gecreëerde contracten. ,,Ik kan het besluit van deze gemeenten wel begrijpen’’, zegt hij.

Inwoners met een hulpmiddel ontvangen een brief met daarin de contactgegevens van de nieuwe hulpmiddelenleverancier.

Flevoland