Getuige Terco na fataal ongeluk bij Biddinghui­zen: ‘Iedere ochtend houd ik mijn hart vast’

Met video & UpdateTerco Daanen uit Elburg reed vanmorgen vanaf zijn huis over de N305 naar zijn werk in Zeewolde. Hij passeerde rond kwart over zes een gecrashte auto en twee gecrashte busjes bij Biddinghuizen. Twee bestuurders zouden daarbij het leven laten. ,,Het was net gebeurd, ik zag meteen dat het mis was.’’

11 reacties

 • Chris Huisman

  4 maanden geleden
  @A Eijsink. Het betreft een enkelbaansweg, met 2 rijstroken. Inhaalverbod helpt je in de polder niet, mensen uit de polder kunnen op hun manier heel goed rijden. Een barrier is geen optie, de ruimte die zo’n ding inneemt moet er aan de kanten van weg weer ruimschoots bij. Betonranden worden nooit gebruikt in 100km/u situaties en vangrails kennen we in Nederland amper. Geleiderail daarintegen wel.
 • Willem Heerema

  4 maanden geleden
  Een treist ongeval, waarbij we de ongevalsoorzaak aan de politie moten overlaten. Echter... als men bijrijder is, of in een bus zit en men kijkt bij automobilisten naar binnen dat is het schrikken hoveel mensen afwisselend omlaag kijkend zich door het verkeer begeven. Hebben ze een zwaar hoofd, of zijn ze ergens anders mee in concentratie? Daar moet iets aan worden gedaan! Educatie in combinatie met opvallend en onopvallende verkeershandhaving.
 • A Eijsink

  4 maanden geleden
  Of inhaalverbod instellen op deze 2 baans 100km weg met afscheiding tussen rijbanen. Hoge beton rand of vangrail bijvoorbeeld.
 • Ben Mulder

  4 maanden geleden
  Ben het helemaal met de schrijver Harco eens toen de weg 80 was reed men aln100 en nu nog harder met sommige dwazen nog harder en maar inhalen.decweg is geen dodenweg maar dar wordt hij gemaakt ook veel met de telefoon bezig.
 • Ad Vos

  4 maanden geleden
  Word tijd om te gaan handhaven. Traject controle, laser gun, etc. Flink aanpakken.