Gewonden na botsing tussen auto en bus vol kinderen bij Walibi

videoBij een botsing tussen een auto en een toeringcar vol kinderen, zijn vanmiddag twee gewonden gevallen. Het ongeval gebeurde op de Spijkweg bij Walibi Village in Biddinghuizen.

Volledig scherm
Een automobilist raakte gewond door een botsing met een bus bij Walibi in Biddinghuizen. © Ginopress

Het ongeval gebeurde rond 17.30 uur. De touringcar vol Engelse kinderen wilde vanaf de Spijkweg afslaan naar het vakantiepark bij het gelijknamige pretpark. De chauffeur zag een tegemoetkomende personenauto over het hoofd. Beide voertuigen raakten elkaar frontaal.

De automobilist raakte gewond bij de crash en is naar het ziekenhuis gebracht. De buschauffeur is ter plekke aan zijn verwondingen verzorgd. De kinderen bleven ongedeerd. Zij zijn door begeleiders naar het vakantiepark gebracht. 

Het ongeval zorgde voor hinder op de Spijkweg. Het verkeer werd om het ongeval heen geleid. 

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.
  2. Gedeputeerde Hofstra: ‘Strengere stikstofregels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

    Gedeputeer­de Hofstra: ‘Strengere stikstofre­gels Flevoland niet bedoeld om Lelystad Airport vlot te trekken’

    Het handhaven van de strengere stikstofregels in Flevoland is in het belang van de hele provincie. Dat stelt gedeputeerde Harold Hofstra, die in tegenstelling tot zijn collega’s in onder meer Overijssel en Gelderland de net afgesproken strengere maatregelen niet introk. ,,Dan zouden we alles op slot zetten, we wilden met deze maatregelen juist de vergunningverlening weer vlot trekken, Flevoland-breed. Zonder die beleidsregels staat alles stil, dat vonden wij onverantwoord en wij hebben een algemeen belang om dat weer op gang te trekken.’’

Flevoland