Volledig scherm
PREMIUM
© ROBIN UTRECHT

Goed nieuws voor Swifterbant: geen windmolens in het bos

Goed nieuws voor inwoners van Swifterbant. De initiatiefnemers van Windplan Blauw hebben de indeling veranderd. De twee windmolens die in het Swifterbos waren voorzien, komen daar nu buiten te staan. 

Vier turbines ten zuiden van de Swifterringweg worden een stukje naar het westen geschoven en krijgen een plekje aan de andere kant van de Rivierduintocht. Inclusief de twee veelbesproken turbines die waren ingetekend in het bos. De andere posities veranderen niet, melden de initiatiefnemers op de website van Windpark Blauw. 

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland