Volledig scherm
Eddie de Clown is een van de horrorattracties van Walibi. © Walibi Holland

Griezelavonden niet anders na hype met horrorclowns

BIDDINGHUIZEN / HELLENDOORN – Horrorclowns duiken deze maand overal op in de regio. Ze laten mensen op straat schrikken, soms zelfs met een kettingzaag of bijl. Juist nu zijn er griezelavonden bij Walibi en Hellendoorn. Beide pretparken laten de avonden onveranderd doorgaan ondanks de incidenten die er in het land zijn geweest met horrorclowns. Eddie de Clown blijft rondlopen tijdens de Fright Nights.

Bij ‘Heksendoorn’ en ‘Fright Nights’ worden bezoekers de stuipen op het lijf gejaagd door heksen, vogelverschrikkers en andere griezelige figuren. Het pretpark in Hellendoorn volgt de situatie rond de horrorclowns. „We ondernemen niet meteen actie omdat wij zelf geen horrorclowns hebben rondlopen”, laat een woordvoerder weten.

Eddie de Clown
Horrorclowns zijn wel te vinden tijdens de Halloween Fright Nights in Walibi. „Een van die scare actors is al tien jaar Eddie de Clown. De kans bestaat dat je Eddie de Clown ziet. Tevens is er een scare actor in een van onze Haunted Houses aanwezig, die het uiterlijk van een clown heeft”, zegt Walibi in een reactie.

Naast deze twee horrorclowns zijn er geen andere clowns in het park. Walibi verbiedt gasten om verkleed, vermomd of gegrimeerd het park te bezoeken: „Daarom zie je na-apers of andere zogenoemde horrorclowns met verkeerde bedoelingen niet bij ons. Onze beveiliging onderzoekt bij de hoofdingang tassen en zakken op meegebrachte artikelen zoals maskers.”

Jeugd
Heksendoorn richt zich op kinderen tot 12 jaar. „In ons park is de situatie sowieso niet heel erg eng. Het moet een beetje griezelig zijn. Wij willen het kindervriendelijk hebben.” De Fright Nights zijn vooral voor de oudere jeugd: „Wij richten ons op gasten vanaf 16 jaar en communiceren deze adviesleeftijd duidelijk bij de aankoop van de tickets.”

Ook Walibi houdt de hype rond horrorclowns in de gaten. „We doen het al veel jaren zo. We monitoren het wel, maar gaan nu niet opeens Eddie de Clown veranderen.”

vond je de video leuk geef dan een duimpje omhoog en abonneer op ons kanaal Echte Kanaal: smoare https://www.youtube.com/channel/UC0OgRTDsBXPjbxNj0hFHwpw

Flevoland