Leo Hoksbergen in de Oudestraat in Kampen.
Volledig scherm
Leo Hoksbergen in de Oudestraat in Kampen. © Foto Freddy Schinkel

GroenLinks: kunnen Dronten en Kampen dezelfde centrummanager hebben? ‘We willen toch concurreren?’

Een centrummanager die zowel voor Dronten als Kampen actief is, kan dat wel? Dat vraagt GroenLinks Dronten zich af. 

Leo Hoksbergen werkt nu een kleine maand als binnenstadsmanager in Kampen. Zijn opdracht is om het centrum levendiger maken en de leegstand terug te duwen. Hij combineert deze baan met zijn functie als centrummanager in Dronten, waar hij min of meer dezelfde taak heeft. En dit verwondert GroenLinks in Dronten. ,,Is dit niet mogelijk onwenselijk?’’ zei Paul Vermast donderdag in de commissie. ,,Het winkelhart van Dronten probeert toch te concurreren met Kampen en mensen van daar naar hier te trekken?’’ 

Belangenverstrengeling

Volgens wethouder Irene Korting is dit in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van Stichting DOES, de werkgever van Hoksbergen. Mocht er sprake zijn van ‘eventuele belangenverstrengeling’ dan zal de gemeente in gesprek gaan met de stichting, zei ze. ,,Dan trekken we aan de bel’’. Overigens is Hoksbergen voorlopig tot het eind van dit jaar aangesteld in Kampen. 

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Flevoland