Volledig scherm
Leo Hoksbergen in de Oudestraat in Kampen. © Foto Freddy Schinkel

GroenLinks: kunnen Dronten en Kampen dezelfde centrummanager hebben? ‘We willen toch concurreren?’

Een centrummanager die zowel voor Dronten als Kampen actief is, kan dat wel? Dat vraagt GroenLinks Dronten zich af. 

Leo Hoksbergen werkt nu een kleine maand als binnenstadsmanager in Kampen. Zijn opdracht is om het centrum levendiger maken en de leegstand terug te duwen. Hij combineert deze baan met zijn functie als centrummanager in Dronten, waar hij min of meer dezelfde taak heeft. En dit verwondert GroenLinks in Dronten. ,,Is dit niet mogelijk onwenselijk?’’ zei Paul Vermast donderdag in de commissie. ,,Het winkelhart van Dronten probeert toch te concurreren met Kampen en mensen van daar naar hier te trekken?’’ 

Belangenverstrengeling

Volgens wethouder Irene Korting is dit in de eerste plaats de verantwoordelijkheid van Stichting DOES, de werkgever van Hoksbergen. Mocht er sprake zijn van ‘eventuele belangenverstrengeling’ dan zal de gemeente in gesprek gaan met de stichting, zei ze. ,,Dan trekken we aan de bel’’. Overigens is Hoksbergen voorlopig tot het eind van dit jaar aangesteld in Kampen. 

  1. Drontenaar bestraft voor lastigvallen raadslid CU Harderwijk en jeugdbeschermer

    Drontenaar bestraft voor lastigval­len raadslid CU Harderwijk en jeugdbe­scher­mer

    De manier waarop de jeugdzorg in Nederland is ingericht, zint de 54-jarige Johannes A. uit Dronten helemaal niet. Vorig jaar liepen zijn frustraties zo hoog op dat hij een jeugdbeschermer van Samen Veilig (SAVE) Midden-Nederland volledig door het slijk haalde bij zijn werkgever én de ChristenUnie-fractie in Harderwijk, waar de man ook actief is. De Drontenaar werd veroordeeld tot een voorwaardelijke boete.

Flevoland